Blog

Floralia 2017
Het CNME heeft dit jaar voor de derde keer het Floraliaproject georganiseerd. In het kader van dat project krijgen de kinderen van de basisschool een kleine pelargonium aangeboden met de bedoeling dat zij de plantjes met zorg en liefde opkweken tot mooie bloeiende planten.

1 maart is er een uitnodiging gestuurd naar alle basisscholen binnen onze gemeente met de vraag of men mee wilde doen. Van 10 scholen kregen we een positieve reactie. Op 30 maart werden de door de firma Odink geleverde plantjes bij de scholen bezorgd. De leerkrachten konden de handleiding ,werkboekje voor de leerlingen en een PowerPointpresentatie over de pelargonium via de CNMEwebsite downloaden.
Vrijdag 16 juni werden de planten op de scholen beoordeeld door een jury. Op alle scholen stonden de planten buiten het lokaal uitgestald. Alle waren voorzien van een voor- en achternaam.. De jury was blij verrast dat de meeste plantjes flink waren gegroeid en zo mooi bloeiden. De leerkrachten verdienen een compliment omdat zij ondanks alle drukte hun kant van de organisatie prima hebben verzorgd.
Op woensdag 21 juni kwamen de twee beste plantenkwekers van iedere school naar het Buitencentrum om in het bijzijn van familie, vrienden en vriendinnen de gouden of zilveren medaille in ontvangst te nemen. Zij kregen deze uitgereikt door het oud-bestuurslid van de vereniging Groei en Bloei,, Anjo ter Avest.
Nikki Hendriks van basisschool De Rietslenke kreeg een beker omdat zij de allermooiste pelargonium van alle kinderen had gekweekt.
De kinderen van Op Weg hebben echt een klasse prestatie geleverd. Hun plantjes kregen gemiddeld het hoogste cijfer. Zij ontvingen daarvoor de gouden beker.
Het CNME bedankt alle leerkrachten, de juryleden, de kinderen en de ouders voor hun bijdrage. Het was weer een zeer geslaagd project.

IMG_4817

 

 

 

 

 

 

 

23-6-2017 09-08-22

No Comments

Post a Comment

Om spam tegen te gaan, willen we u vragen deze rekensom te maken *